İstanbul-Martı İsimleri Listesi hakkında soru
Psyhke 19.02.2026 14:37:00
Merhaba,
Ben Trakus Türkiyenin Kuşları kitabına hayranlık duyarak trakus.org a üye oldum :) Kitap elimden düşmüyor. Emeği geçen herkesi öncelikle tebrik etmek isterim. Bence tam anlamıyla mükemmel bir kitap. O kadar güzel detaylar düşünülmüş ki,hepsi de hayranlık uyandırıcı detaylar.
Amatör bir ressamım. Önceki senelerde de kuş konusunu yine resim çalışmalarımda konu edinmiştim. Şu sıra konu olarak odağım farklı olsa da,
kuş resimlemesi konusunda , odaklandığım bir kişisel çizim projem var. Vakit buldukça onun üzerinde de çalışıyorum.
Üzerine odaklandığım projemde İstanbul da görebileceğimiz martı türleri var. Gerçeğe uygunluk benim için bilgi anlamında önemli. Trakus Türkiye nin Kuşları kitabına başvuruyorum. Ancak yanlış çizimler yapmamak için, gerçekten konusunda uzman olanlardan bilgi almak istedim. Bu başlığın da amacı bu :)
İstanbul semalarında görebileceğimiz martı türleri listesi verebilir misiniz rica etsem? Örneğin Van Gölü martısı kış göçmeni olarak kitapta istabulda görülebilir olarak anlıyorum. Ama yanlış anlamış da olabilirim. Bunun gibi martı tür listesi çizim projem de gerçekten çok işime yarayacak. Türkiye değil, özellikle günlük yaşantımızda İstanbulda görebileceğimiz martı türlüleri gerekli bana ( Belki de şöyle sormalı sorumu : Kitapta gördüğümüz tüm martı türlerini İstanbul da görebilir miyiz ? Göremeyeceklerimiz var mı?)
Şimdiden geri dönüşleriniz için teşekkür ederim.
Dip not: arama motoru ile bulamadım. daha önce ilgili konu hakkında bir başlık oluşmuş ise oraya yönlendirebilirsiniz de çok yardımı olabilir bana.