X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 520
Fotoğraflar 114402
Gözlemler 10254
Videolar 2243

FORUM

Yeni TRAKUŞ sitesi hakkında bilgilendirme

ercanerku ercanerku 9.07.2026 14:05:31

Değerli Trakuş Ailesi,

Ben Ercan Erkü. Longplay Dijital Ajans olarak, uzun süredir büyük bir titizlikle üzerinde çalıştığımız trakus.org’un yeni altyapısını bugün itibarıyla canlıya almış bulunuyoruz.

Bu süreçteki değerli sabırları ve destekleri için Serhat Tigrel, Meral Özkan Deveci ve emeği geçen tüm dostlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

18 yıllık köklü bir veri geçmişini yeni bir altyapıya taşımak, oldukça kapsamlı bir süreçti. Bu ölçekteki geçişlerde operasyonel bazı aksaklıklar veya gözden kaçan noktalar olması muhtemeldir. Bu nedenle sizlerden ricamız; karşılaştığınız hataları, eksiklikleri veya "keşke şöyle olsaydı" dediğiniz noktaları bu başlık altında bizimle paylaşmanızdır.

Geri bildirimlerinizi iletirken mümkün olduğunca detaylı (izlediğiniz adımlar gibi) bilgi vermeniz, müdahale süremizi oldukça kısaltacaktır.

Küçük bir not:

Site, ilk günlerde performans açısından biraz yavaş çalışabilir. Arka plan süreçlerinin (index, cache optimizasyonu vb.) oturmasıyla birlikte 7-10 gün içerisinde sistem tam hızına ulaşacaktır. Bu süreçteki anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Sizlerden gelecek önerileri ve hata bildirimlerini bu topic'in altına yorum olarak heyecanla bekliyoruz.

Mevcut olarak kullandığınız kullanıcı adlarınızı aynen bu yeni sitede de kullanabilirsiniz. Herhangi bir değişiklik yoktur. 

Tüm Trakuş ailesine selam ve saygılarımla.

ercanerku ercanerku 9.07.2026 18:25:12

Yeniden herkese merhaba, şu anda performansa dönük çalışmalarımız ve test domaini ile trakus arasındaki değişimler devam ediyor. (hosting firmaları ile irtibat halindeyiz.) Profil sayfasını bilerek kapattım. İlerleyen saatlerde açılmış olacak. Selamlar tüm Trakuş ailesine.

goshawk67 goshawk67 9.07.2026 18:00:13

Emeği geçen herkese teşekkür ederim...Çok güzel olmuş... Kullanıcı adımı ve şifremi girdiğimde adım görülüyor sayfam açılmış görünüyor anca profil sayfam bulunamıyor...HTTP 404 hata uyarısı veriyor...

ekrem67 ekrem67 9.07.2026 18:00:13

benimde aynı ismim görünüyor ama sayfama giremiyorum

melihkarakas melihkarakas 9.07.2026 17:34:34

Hayırlı olsun, emeği geçenlerin eline sağlık. Katkı için: foto galeri sayfasında tür aramada Ak kuyruksallayan ve Akkuyruksallayan diye aynı iki kayıt var. Ayrıca site genelinde arama kutularındaki yeşil oklar profile tıklayınca açılan menü seçeneklerinin üstünde kalıyor.

baran baran 9.07.2026 16:59:22

ufak bir hata raporu, belki birilerine yardımı olur;
şifremi unuttum prosedürünü izlerseniz, email adresinize tıklamanız için bir link geliyor.
Bu gelen link hata veriyor ve adres açılmıyor. adresi incelerseniz, 'dogaizi.net' şeklinde başladığını görebilirsiniz. Bu ilk kısmı 'trakus.org' olarak değiştirirseniz, şifre yenileme sayfası açılacaktır ve işleme devem edebileceksiniz.

asbr asbr 9.07.2026 16:46:59

yeni sitemiz hayırlı olsun. tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.
1. Tür sayım son olarak 230 idi, yeni sitede 231 olarak gözüküyor. 231. türü merak ettim ancak eskiden olduğu gibi tür listemi alamadım.
2. Puanım ve yıldız sayım yeni formatta eksilmiş.

bakcasoy bakcasoy 9.07.2026 16:30:13

Değerli dostlar, sevgili Serhat başkan; öncelikle bu çok değerli siteye çok yakışan güncellenmesi ve yenilenmesinde katkısı olan herkese sonsuz teşekkürler.
Sitenin yeni formatı çok güzel ve daha kullanıcı dostu olmuş. Ayrıca fotoğraf görüntü kalitesi de benim 4k ekranımda gördüğüm kadarıyla çok daha iyi. Ellerinize sağlık.
Yenilenme sonrası benim karşılaştığım farklılıklar şu şekilde;
* 297 olan tür sayım 300 görünüyor. (Yurt dışında çektiğim bazı türkiye türleri geçmişte sayılmıyor idi, onlar sayılmış olabilir)
* Türkiyede olmaya kuş türleri eski yapıda, kuşçu ve yurt dışı kayıt gibi bir ifade ile yüklenebiliyordu, tür seçimi listesinde bu opsiyonu göremedim. kuşcuyu seçtiğimde ise ''seçilmemiş alan bırakmayın'' uyarısı veriyor
* Eski yapıda 5000 küsür puan ile 5 yıldızlı üye iken 4790 gibi bir rakamla 4 yıldıza indirmiş görünüyor
* Tür listeme girmeyi beceremedim, ben taam görememiş olabilirim.

meralozkan meralozkan 9.07.2026 16:20:36

Ercan Bey, emeğinize sağlık. Bu geçiş sürecini hep birlikte sorunsuz bir şekilde atlatacağımıza inancım tam. Her geçen gün eksikler tamamlanıyor, sorunlar birer birer çözülüyor. Biz sabırlı ve birbirine destek olan bir topluluğuz. Uzun zamandır bu yeni siteyi heyecanla bekliyorduk, sonunda yayında olması gerçekten çok sevindirici. Kendi adıma bende emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Tüm üyelerimize bir mail göndereğiz, buradan da paylaşmak isterim. Geçiş sürecinde sorunsuz bir kullanım sağlayabilmek adına, eski web sitesini tarayıcınıza trakus.org'dan sonra devam eden "kod_birds" uzantılı adres ile kaydettiyseniz, bu kaydı silerek bundan sonra www.trakus.org adresini kullanmanızı rica ederiz. Yeni siteye giriş yaptıktan sonra mevcut kullanıcı adı ve şifreniz ile herhangi bir değişiklik yapmadan giriş yapabilirsiniz. Hesap bilgileriniz aynen korunmuştur. İlk günlerde yönlendirmelerden kaynaklı olarak e-posta bildirimlerinde zaman zaman gecikmeler veya küçük aksaklıklar yaşanabilir. Bu durumun kısa süre içerisinde normale dönmesini bekliyoruz. Bunun dışında karşılaştığınız hata, eksiklik veya geliştirme önerilerini bu forum başlığı altında mümkün olduğunca detaylı şekilde (ilgili sayfanın bağlantısını da ekleyerek) paylaşabilirsiniz. Geri bildirimleriniz, yeni altyapının daha da iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Anlayışınız, desteğiniz ve değerli katkılarınız için teşekkür eder, yeni Trakuş'u keyifle kullanmanızı dileriz.

Pelegrine28 Pelegrine28 9.07.2026 14:06:16

Çok ama çok sevindim, emeği geçen herkesin eline sağlık, hayırlı olsun..

Kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum, sitenin ilk günlerinde böyle bir değişiklik yapmamın sakıncası var mıdır?
Değişiklik yüzünden oluşabilecek bir sorun yüzünden yöneticileri meşgul etmek istemem..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 520  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT