X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 513
Fotoğraflar 239232
Gözlemler 10383
Videolar 2368

FORUM

Fotoğraf istatistikleri

kenanulukaya kenanulukaya 10.10.2026 11:58:04
Fotogaleride paylaşılan fotoğrafların beğeni, yorum ve izlenme sayısı gibi istatistiklerin bir anlamı var mı sizce? Bana göre yok da o yüzden soruyorum. Yıllardır bu konuda bir düzelme yok; hatta çok daha kötüye gitti. Ahbabı çok olanın fotoğrafı da çok ilgi görüyor; Tabi biraz da tür nadiratsa ilgi artıyor. Benim gibi düşünen ve bu sebeplerden dolayı fotogaleriye fotoğraf yüklemeyi bırakan da bence onlarca üye var. Bu arada sitenin yeni halinde fotogalerideki küçük fotoğrafların yanında kişi ve tür bilgisi yer alması ahbap ve çavuşlar için büyük kolaylık olmuş. Böylelikle istemedikleri kişinin ve türün fotoğrafını açmak zorunda kalmıyorlar. :) Bence artık bu beğeni-yorum sayısı gibi istatistikler tutulmasın. Diğer bir alternatif çözüm de insanların adaletli olmalarını beklemek. :)  Fotoğraflar için kullanılan "en iyiler", "en değerlisi" gibi ifadeler yerine de en beğenilen, en çok ilgi gören gibi ifadeler kullanılsa daha doğru olur bence. Neyse verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Belki de en doğrusu birçoğu gibi fotoğraf yüklemeyi bırakmak...

gervaqo gervaqo 10.10.2026 13:44:26

Aman Kenan bey ne yapıyorsunuz! İnsanlar fotoğraf yüklemeyi bırakırsa fotoğraf çekmeyi bırakır, fotoğraf çekmeyi bırakırsa ekipman almayı bırakır, o zaman Canon, Nikon, Sony kime ekipman satacak, profesyonel kullanıcılar mutlaka gerekmedikçe ekipman değiştirmez, ama amatör kullanıcıların gözü kulağı sürekli yeni ekipman duyurularındadır, ve söz konusu firmaların ezici çoğunlukla müşteri kitlesi amatör kullanıcılardır.
Diğer konuda bir çok üye doğal olarak bazı üyelere kendisini daha yakın hissediyor olabilir, yorum ve beğeniler de o gruba yönelebilir, beni rahatsız eden de hiç veya çok az yorum beğeni yapanlar, ahbap çavuşluk olarak algılanıyor mu bilemem, yapılsın diye de söylemiyorum ama fotoğraflarının iyi kötü ne ifade ettiğini bilen biri olarak ısrarlı bir şekilde bana yorum beğeni atmayanların benden yorum beğeni beklemeye hakkı olmadığını düşünüyorum.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 513  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT

Web Tasarım & Geliştirme: Longplay Dijital Ajans

v1.215 - 09.10.2026 16:04