X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 520
Fotoğraflar 114402
Gözlemler 10254
Videolar 2243

FORUM

İnci kefali

zaferK zaferK 25.06.2026 16:52:00
Sabahın erken saatleri ,henüz gün doğmamış
kapı zili sesine uyandım
kapıda kolluk kuvvetleri
sert ve kararlı bir ifade ile;
_ ‘’ Zafer K sizmisiniz ‘’ diye sordular ,evet benim ,hayırdır dedim
sizi gözaltına almak için geldik dediler.Niye ki ? diye sordum ,örgüt üyesi olmaktan dediler.Ne örgütü ,suçum ne diye debelensem de cevap vermeden çabucak hazırlanmamı istediler
yanıma hangi lensi alayım ,70-300mm.yi mi ,yoksa 150-600mm.yi mi diye sordum
’’ dayı ne diyon sen ‘’ diye terslediler
küçük bir çantaya gerekli bir şeyler atıp onlara katıldım
birkaç saat sonra sorgu başladı
emekli hekim olduğumu ,iş bulamadığım için mecburen hobilerime yöneldiğimi söyleyince uyardılar ve asıl konuya dönmemi istediler
örgüt kaç kişi ,lideriniz kim ,silahlı eğitim aldınızmı gibi sorular
ben de 5000 civarında örgüt üyemizin olduğunu ,örgüt liderinin S
T
.olduğunu söyledim.Silahlı değil ama lens ve bodylerle eğitim aldığımızı söyledim
yine ‘’dayı ne diyon sen ,sorularımıza doğru cevap ver’’ diye yine uyardılar
bana ne yaptılarsa biraz sonra bülbül gibi şakımaya başladım
örgütün son olarak Haziran başlarında Vanda toplanıp kamp yaptığını ,yeni kuş gözlemi ve tür kayıtlarının çok verimli geçtiğini söyledim
yine ‘’dayı konuyu saptırma ,amaç neydi amaç ?’’ diye sorduklarında itiraf etmek zorunda kaldım.Onlarca üyemizin ‘’ağzında inci kefali olan vangölü martıları ‘’ fotoğraflarını hatırlayınca haberi patlattım

_ ‘’Amirim başkan ve birçok üye zavallı vangölü martılarını boğaz tokluğuna çalıştırıp inci kefali yakalattılar ,onları mangalda pişirip afiyetle yediler
’’diye jurnalledim
sonra da ‘’bence bu kampı mutlak butlanlayıp kayyum atamak lazım’’ dediğimde başkomiser; ‘’bu dayıyı mutlak şutlanlayıp gönderin ‘’ sabrım tükenmek üzere deyince bıraktılar beni
hava çok sıcak ,camı açık bırakmışım
titreyerek uyandım
ne rüyaydı be
!

adem1974erdem adem1974erdem 6.07.2026 12:17:00

mümkün...

zaferK zaferK 28.06.2026 11:29:00

Kaosla yatıp kavgayla kalktığımız son yıllarda biraz tebessüm iyi gelir diye düşünmüştüm Basri bey...hayatı fazla ciddiye almak yoruyor insanı...''SAĞLIK VE HUZUR'' ;gerisi hikaye !.. Tüm TRAKUS üyelerine selamlar ,sevgiler...

bakcasoy bakcasoy 28.06.2026 09:53:00

Zafer hocam yine süpersiniz, bence siz ya talk show yapın ya da mizahi hikayeler, romanlar yazıp yayınlayın. (Belki de vardır, ben bilmiyor olabilirim). Sadece trakus üyelerinin değil halkın da yüzünü güldürürsünüz. Sabah sabah sabah çok güldüm, siz çok yaşayın

TekinTuran TekinTuran 27.06.2026 11:05:00

‘’bu dayıyı mutlak şutlanlayıp gönderin ‘ :))

gervaqo gervaqo 26.06.2026 21:56:00

Büyük badire atlatmışsın Zafer abi, çok geçmiş olsun, en çok da Zafer K. siz misiniz diye sormalarına güldüm:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 520  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT